Chronische bandstabiliteit

Chronische bandstabiliteit is een aandoening waarbij de gewrichtsbanden in een gewricht chronisch overbelast zijn. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en instabiliteit in het gewricht.

De gewrichtsbanden zijn banden die de botten in een gewricht bij elkaar houden. Ze zorgen ervoor dat het gewricht stabiel is en dat de botten niet uit elkaar schieten.

Bij chronische bandstabiliteit zijn de gewrichtsbanden door overbelasting beschadigd of verzwakt. Dit kan gebeuren door een acute verwonding, zoals een verdraaiing of een val. Ook kan het ontstaan door herhaalde kleine verwondingen, zoals bij intensief sporten.

De symptomen van chronische bandstabiliteit zijn:

Advies product

MalleoTrain Plus

Actieve bandage voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht

MalleoTrain Plus is een actieve bandage voor een optimale steun. De combinatie van een strap en de visco-elastische pelotten zorgen voor een goede ondersteuning tijdens dagelijks gebruik en sportactiviteiten. Tevens zorgen de pelotten voor een continue massage. Dit stimuleert de doorbloeding en leidt tot afname van zwellingen en bloeduitstortingen.

Toepassing
Kleur

Titaan 

MalleoTrain Plus

MalleoTrain S

Actieve bandage voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht tijdens de beweging

MalleoTrain S is een actieve bandage die optimale steun biedt bij sportactiviteiten. Door middel van de strap, die in een 8-lus om de enkel zit, wordt een optimale stabiliteit gegarandeerd. De bandage is snel en makkelijk aan te leggen en is daarom een perfect alternatief voor taping. De MalleoTrain S past in elke sportschoen.

Toepassing
Kleur

Titaan 

Chronische bandstabiliteit

MalleoTrain S open heel

Actieve bandage met hieluitsparing voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht tijdens de beweging

MalleoTrain S open heel heeft dezelfde eigenschappen als MalleoTrain S, maar de open hiel verbetert het contact met de (sport) vloer. Deze bandage is bijzonder geschikt voor sporten waarbij geen schoeisel wordt gebruikt (dansen, turnen, judo, karate)

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur

MalleoTrain S open heel
Heeft u last van chronische bandstabiliteit?

Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in voor meer informatie over welke producten voor u geschikt zijn.

Nabuurs J-TEK houdt u op de been!

Meer informatie of afspraak inplannen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in om een afspraak in te plannen.