Voet en enkel

Hoe werkt de voet?

Onze voeten hebben zich in de loop der tijd aangepast aan het rechtop gaan en staan van de mens, en zijn daardoor zeer complex wat betreft anatomie en werking. Een kwart van het totaal aantal botten in het menselijk lichaam bevindt zich in de voet.

De voet bestaat uit veertien teenkootjes, vijf middenvoetsbotjes en zeven voetwortelbeentjes (inclusief hielbeen). De onderbeenspieren zorgen ervoor dat de voet kan bewegen. Door de bijzondere opbouw van de voetwortel-beentjes ontstaan twee gewelven. Aan de binnenzijde van de voet het lengtegewelf. Dit bevindt zich tussen de tenen en de hiel. Het tweede gewelf is het dwarsgewelf en bevindt zich ter hoogte van de middenvoets-beentjes, tussen de binnen- en buitenrand van de voet.

Letsels en aandoeningen
Verwijsbrief

Voor het aanmeten en leveren van een Brace of Bandage uit ons assortiment hebben wij een verwijsbrief van fysio-/sporttherapeut nodig!

MalleoTrain

Bandage voor musculaire stabilisatie van het enkelgewricht

MalleoTrain is een bandage ter ondersteuning en ontlasting van het enkelgewricht. Een continue massage stimuleert de doorbloeding en leidt tot afname van zwellingen en bloeduitstortingen. Hoog draagcomfort door anatomisch gevormd weefsel. Past in elke (sport-)schoen.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

MalleoTrain

MalleoTrain Plus

Actieve bandage voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht

MalleoTrain Plus is een actieve bandage voor een optimale steun. De combinatie van een strap en de visco-elastische pelotten zorgen voor een goede ondersteuning tijdens dagelijks gebruik en sportactiviteiten. Tevens zorgen de pelotten voor een continue massage. Dit stimuleert de doorbloeding en leidt tot afname van zwellingen en bloeduitstortingen.

Toepassing
Kleur

Titaan 

MalleoTrain Plus

MalleoTrain S

Actieve bandage voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht tijdens de beweging

MalleoTrain S is een actieve bandage die optimale steun biedt bij sportactiviteiten. Door middel van de strap, die in een 8-lus om de enkel zit, wordt een optimale stabiliteit gegarandeerd. De bandage is snel en makkelijk aan te leggen en is daarom een perfect alternatief voor taping. De MalleoTrain S past in elke sportschoen.

Toepassing
Kleur

Titaan 

Voet en enkel

MalleoTrain S open heel

Actieve bandage met hieluitsparing voor een verhoogde stabiliteit en zekerheid van het enkelgewricht tijdens de beweging

MalleoTrain S open heel heeft dezelfde eigenschappen als MalleoTrain S, maar de open hiel verbetert het contact met de (sport) vloer. Deze bandage is bijzonder geschikt voor sporten waarbij geen schoeisel wordt gebruikt (dansen, turnen, judo, karate)

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur

MalleoTrain S open heel

AchilloTrain

Actieve bandage ter ontlasting van de achillespees

AchilloTrain is een actieve bandage voor functionele behandeling en ter ontlasting van de achillespees. De bandage ondersteunt de spieren. Pelotten zorgen bij het bewegen voor een plaatselijk massage effect.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

AchilloTrain

AchilloTrain Pro

Actieve bandage met verlengde frictiepelotte

AchilloTrain Pro is een actieve bandage met verlengde frictiepelotte. Deze speciale pelotte ondersteunt de spieren en stimuleert de zenuwen in de spierpeesovergang.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

Voet en enkel

ViscoBalance

Visco-elastisch hielkussen ter compensatie van een beenlengteverschil

ViscoBalance is een viscoelastische hakverhoging waarmee klachten ten gevolge van een beenlengteverschil kunnen worden verminderd. ViscoBalance reduceert schokbelasting, is slipvrij en te dragen in elke (sport-)schoen.

Toepassing
ViscoBalance

ViscoHeel

Visco-elastisch hielkussen ter ontlasting van de pezen, banden en gewrichten

ViscoHeel en ViscoHeel K zijn anatomisch gevormde, viscoelastische hielkussens die de druk op de gewrichten, de wervelkolom en de achillespees, ook bij langdurige belasting, effectief verminderen. De ViscoHeel kan in elke (sport-) schoen worden gedragen.

Toepassing
ViscoHeel

ViscoPed

Visco-elastische zolen ter reductie van drukpunten

ViscoPed is een visco-elastische inlegzool die de druk van het lichaamsgewicht op de voet reguleert, puntbelasting reduceert en schokken absorbeert. Een voorvoetpelotte is geïntegreerd om de voorvoet te ondersteunen. De ViscoPed kan in elke (sport-)schoen worden gedragen.

Toepassing
ViscoPed

ViscoSpot

Visco-elastische hielkussens voor de behandeling van hielspoor

De blauwe, anatomisch geplaatste kern zorgt voor het ontlasten van de pijnlijke plek onder de hiel. ViscoSpot bestaat uit huidvriendelijk materiaal, verschuift niet en kan in elke (sport-)schoen gedragen worden. Dit hielkussen heeft een lange levensduur.

Toepassing
ViscoSpot
Voet en enkel
Heeft u interesse in een van onze producten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nabuurs J-TEK houdt u op de been!

Meer informatie of afspraak inplannen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in om een afspraak in te plannen.