Rug

Hoe werkt de rug?

De rug bestaat uit elastische en statische delen. De statische delen worden in zeven halswervels, twaalf borstwervels, vijf lendewervels, het heiligbeen (vier à vijf aan elkaar gegroeide wervels) en het staartbeen onderverdeeld. Elk wervellichaam heeft twee schuin naar achter gerichte boogvormige botuitsteeksels, welke overgaan in het doornvormig uitsteeksel. Door de boogvorm ontstaat er een tussenruimte.

Door deze tussenruimte loopt het ruggemerg. Boven en onder de boogvormige uitsteeksels bevinden zich kleine botuitsteeksels die de tussenwervelgewrichten vormen. De tussenwervelgewrichten verbinden de botstructuren van de wervelkolom. De tussenwervelschijven tussen de wervellichamen dienen als schokdemper van de wervelkolom. Ze bestaan uit een benige structuur met een hoge vochtigheidsgraad. 

De wervellichamen hebben samen met de tusselwervelschijven de taak alle belasting te dragen. Naarmate men ouder wordt verliezen de schijven meer vocht, waardoor ze minder elastisch worden en krimpen. Hierdoor worden oudere mensen kleiner. De beide gewrichten tussen het heiligbeen en de
bekkenkammen. Zorgen voor de overgang tussen de wervelkolom en het bekken. Het is een strakke, weinig beweeglijke verbinding tussen de botten.

Letsels en aandoeningen
Verwijsbrief

Voor het aanmeten en leveren van een Brace of Bandage uit ons assortiment hebben wij een verwijsbrief van fysio-/sporttherapeut nodig!

SarcoLoc

Orthese ter stabilisatie en ontlasting van het bekken en de iliosacrale gewrichten

De SacroLoc is een bandage die geschikt is voor mensen met
bekkenklachten. De bandage geeft een optimale ondersteuning van het bekken. De (uitneembare) frictiepelotten zorgen voor een masserend effect in de regio van het staartbeen. Door zijn goede pasvorm is de bandage geschikt om onder de kleding te dragen.

Toepassing
Kleur

Titaan

SarcoLoc

LordoLoc

Stabiliserende orthese ter ontlasting van de lendenwervelkolom

Door ondersteuning van de buikholte wordt de lendewervelkolom ontlast. De klittenbandsluitingen maken individuele aanpassing mogelijk. Geïntegreerde baleinen ondersteunen de juiste lichaamshouding. Eenvoudig aan te leggen, zeer goed ademend materiaal.

Toepassing
Kleur

Titaan

LordoLoc

LumboLoc

Stabiliserende orthese ter ontlasting van de lendenwervelkolom

De LumboLoc is gemakkelijk aan te doen en heeft een hoog draagcomfort. Door ondersteuning van de buikholte wordt de rug ontlast. Geïntegreerde baleinen ondersteunen de juiste anatomische lichaamshouding.

Toepassing
Kleur

Titaan

Lumboloc

LumboLoc Forte

Stabiliserende orthese ter optimalisering van de houding op de wervelkolom en ter ontlasting van de lendenwervelkolom

LumboLoc Forte werkt als een stevige rugbrace op de wervelkolom. In het rugpand ondersteunen baleinen een anatomisch correcte houding. Aanvullend kunnen twee verschillende drukkussens (pelotten) in de rugbrace worden geplaatst, die naar keuze de wervelkolom of het heiligbeen masseren. LumboLoc Forte ontlast de pijnlijke middenrug en draagt bij aan een spoedig herstel. Eenvoudig en zonder hulp om te doen met de frontale verstelbare klittenbandsluiting.

Toepassing
Kleur

Titaan

LumboLoc Forte

LumboTrain/Lady

Actieve bandage voor musculaire stabilisatie van de lumbale wervelkolom

Het effect van deze actieve bandage treedt op bij beweging. Massage-effect in de lende- en heiligbeenregio door een visco-elastische genopte pelotte vermindert de pijn en helpt overmatige spanning weg te nemen.

Toepassing
Kleur

Titaan

Lumbotrain Lady
Rug
Heeft u interesse in een van onze producten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nabuurs J-TEK houdt u op de been!

Meer informatie of afspraak inplannen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in om een afspraak in te plannen.