Knie

Hoe werkt de knie?

Dijbeenbot: Sterkste pijpbeen in het lichaam.

Knieschijf: De knieschijf dient als hefboom voor de bovenbeenspieren om de knie te strekken.

Meniscus: De menisci zorgen ervoor dat het bovenbeen en onderbeen goed op elkaar aansluiten, en dienen tevens als schokdemper.

Kruisbanden: De kruisbanden stabiliseren de knie bij het buigen en strekken.

Zijbanden: De zijbanden zorgen voor een stabiliserend effect bij een zijwaartse beweging.

Scheenbeen/kuitbeen: Het scheenbeen vormt samen met het kuitbeen het botaandeel in het onderbeen.

Letsels en aandoeningen
Verwijsbrief

Voor het aanmeten en leveren van een Brace of Bandage uit ons assortiment hebben wij een verwijsbrief van fysio-/sporttherapeut nodig!

Genupoint

Bandage ter ontlasting van de kniepees

De GenuPoint drukt met vier gel drukpunten op de kniepees en ondersteunt de patella (knieschijf). Op deze manier wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen

Toepassing
Kleur

Titaan – Zwart

Genupoint

GenuTrain

Actieve bandage ter ontlasting en stabilisatie van het kniegewricht

GenuTrain is een anatomisch gevormde kniebandage die de knieschijf ontlast en het kniegewricht ondersteunt en stabiliseert. De visco-elastische pelotte omsluit de knieschijf volledig en zorgt voor een voortdurende massage van het omringende weefsel. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat de pijn en de zwelling snel verdwijnen. GenuTrain heeft een hoog draagcomfort en is met behulp van de aantreklussen zeer gemakkelijk aan te trekken.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

GenuTrain

GenuTrain P3

Actieve bandage voor het optimaal ondersteunen van de knieschijf

GenuTrain P3 heeft dezelfde eigenschappen als GenuTrain, maar is voorzien van een speciaal gevormde visco-elastische pelotte en een individueel instelbare correctie-draad. Hierdoor wordt de knieschijf ondersteund en begeleid in het gewricht en wordt het naar buiten verschuiven van de knieschijf (patella) tegengegaan.

 

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

GenuTrain P3

GenuTrain A3

Actieve bandage voor de behandeling van knieklachten

GenuTrain A3 vormt de ideale ondersteuning van de knie bij lichte artroseklachten en heeft een zeer hoog draagcomfort. De visco-elastische pelotte omringt pijnlijke plaatsen en belangrijke zenuwzones van het kniegewricht. Twee baleinen aan weerszijden van de bandage zorgen dat de GenuTrain A3 perfect op zijn plaats blijft zitten.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur

GenuTrain A3

GenuTrain S

Actieve bandage met kniescharnieren

GenuTrain S is voorzien van een visco-elastische pelotte, die de knieschijf ontlast. Daarnaast heeft de kniebandage twee uitneembare kunststofscharnieren met een bewegingsbegrenzing tegen het overstrekken van de knie. De scharnieren verhogen de stabiliteit en verminderen de kans op verdraaiing van het kniegewricht. Bovendien kan door de aanpassing van klittenbanden de mate van het stabiliserende effect naar behoefte worden ingesteld.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

GenuTrain S

MyoTrain

Actieve bandage ter behandeling van spierblessures van de dijbeenspieren

Een actieve bandage ter behandeling van spierletsels aan het bovenbeen. De MyoTrain is direct inzetbaar als acute therapie, tijdens de revalidatie of preventief. De bandage kan eenvoudig aangelegd worden, waarbij het klittenband-systeem individueel instelbaar is. De MyoTrain is ontwikkeld volgens het principe van een tapebandage, en voldoet daarnaast aan de hoogste kwaliteitseisen. Effectiviteit op topsport niveau bewezen.

Toepassing
Kleur

Titaan

MyoTrain
Knie
Heeft u interesse in een van onze producten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nabuurs J-TEK houdt u op de been!

Meer informatie of afspraak inplannen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in om een afspraak in te plannen.