Arm

Hoe werkt de arm?

Schoudergewricht
De botstructuren, die de bovenarm met de romp verbinden, zijn het schouderblad en het sleutelbeen van de schoudergordel. Het schoudergewricht is het gewricht, waarbij de werkelijke armbeweging plaatsvindt. De beweging is mogelijk door de bovenarmkop, de schouderkom en het schouderblad. Als gevolg van het verschil in grootte tussen de bovenarmkop en schouderkom is de arm zeer mobiel.

Ellebooggewricht
Het ellebooggewricht bestaat uit het bovenarmbot, de ellepijp en het spaakbeen. Door het samenspel tussen deze drie botten ontstaat bij iedere buigen strekbeweging, tegelijkertijd een draaibeweging van het spaakbeen om de ellepijp.

Polsgewricht 
Het polsgewricht wordt door een strak kapselbandapparaat gestabiliseerd. Hierdoor is de beweeglijkheid van dit gewricht beperkt. Aan de rugzijde van de hand lopen de zogenaamde strekpezen door zes geleidingskanalen. Aan de palmzijde van de hand lopen alle pezen samen met de grote handzenuwen, onder andere de middenhandszenuw (Nervus medianus) door de Carpaaltunnel.

Letsels en aandoeningen
Verwijsbrief

Voor het aanmeten en leveren van een Brace of Bandage uit ons assortiment hebben wij een verwijsbrief van fysio-/sporttherapeut nodig!

ManuTrain

Actieve bandage voor gerichte compressie rond de elleboog

EpiTrain is een anatomisch gevormde elleboogbandage die het ellebooggewricht ontlast. De visco-elastische pelotten zetten de beweging van de elleboog om in een voortdurende actieve massage van het omringende weefsel. Dit resulteert in een versterkte doorbloeding, waardoor de pijn en de zwelling sneller verdwijnen.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

EpiTrain

OmoTrain

Actieve bandage voor een functionele behandeling van het schoudergewricht

OmoTrain is een anatomisch gevormde, actieve schouderbandage die het schoudergewricht stabiliseert en de schouderbewegingen door een uitgekiend verloop van de banden ondersteunt. De visco-elastische pelotte is individueel verplaatsbaar en stimuleert de doorbloeding waardoor zwelling en pijn snel verminderen.

Toepassing
Kleur

Titaan

OmoTrain

OmoTrain S

Actieve bandage ter ondersteuning van het schoudergewricht bij activiteiten

OmoTrain S is een actieve schouderbandage die het schoudergewricht ondersteunt. Door de enkelvoudige band is de bandage eenvoudig aan te trekken. De bandage kan preventief worden ingezet voor lichte ondersteuning en tijdens dagelijkse en sportactiviteiten. De visco-elastische pelotte is individueel verplaatsbaar en stimuleert de doorbloeding waardoor zwelling en pijn snel verminderen.

Toepassing
Kleur

Titaan

OmoTrain S

EpiPoint

Orthese voor de behandeling van de tenniselleboog

EpiPoint is een elleboogorthese die speciaal is ontwikkeld voor de functionele behandeling en de preventie van tenniselleboogklachten. Door gerichte druk zorgt de visco-elastische pelotte voor pijnverlichting en massage rond de elleboog

Toepassing
Kleur

Titaan

EpiPoint

RhizoLoc

Orthese ter stabilisatie van de het duimzadel- en duimbasisgewricht

RhizoLoc is een orthese die het duimgewricht stabiliseert. Een individueel aanpasbare aluminium beugel garandeert een hoge stabiliteit. Het geperforeerde materiaal zorgt voor een goede luchtcirculatie en vermindert daardoor transpireren.

Toepassing
Kleur

Titaan

RhizoLoc

ManuTrain

Actieve bandage ter ondersteuning van het polsgewricht

ManuTrain is een anatomisch gevormde polsbandage die het polsgewricht ondersteunt en stabiliseert.

Twee geïntegreerde visco-elastische pelotten zorgen voor een gerichte massage die de doorbloeding van de spieren in het polsgebied stimuleert, waardoor zwelling en pijn verdwijnen. Voor extra stabiliteit kan een individueel te vervormen stabilisator
worden aangebracht.

Toepassing
Kleur

Titaan – Natuur – Zwart

ManuTrain

ManuLoc

Orthese ter stabilisatie van het polsgewricht

ManuLoc is een stabiliserende polsorthese die de pols immobiliseert, waardoor ongewenste bewegingen van het polsgewricht worden voorkomen.

Toepassing
Kleur

Titaan

ManuLoc

ManuLoc Rhizo

Orthese ter stabilisatie van de pols met duimfixatie

ManuLoc Rhizo is een combinatie van een hand- en duimorthese (ManuLoc en RhizoLoc). De orthese stabiliseert de pols en fixeert de duim in functionele positie. ManuLoc Rhizo is makkelijk met één hand aan te trekken en heeft een optimaal draagcomfort. In een later stadium van de revalidatie kan de duimorthese afgenomen worden.

Toepassing
Kleur

Titaan

ManuLoc Rhizo
Arm
Heeft u interesse in een van onze producten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nabuurs J-TEK houdt u op de been!

Meer informatie of afspraak inplannen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in om een afspraak in te plannen.